נפגעת בתאונת אופנוע ונגרמו לך נזקי גוף ? בדוק זכאותך לפיצויים כספיים
תאונת אופנוע לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים
תאונת אופנוע עשויה לגרום לנזקי גוף משמעותיים. בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים בכל מקרה של תאונת דרכים כמשמעותה בחוק, הניזוק, זכאי לפיצוי פיצוי כספי.
לפיכך, במידה ונפגעת כרוכב אופנוע או כנוסע ולאופנוע היתה תעודת ביטוח חובה בתוקף ולנהג היה רישיון נהיגה תקף הרי שאין משמעות לשאלה באשמת מי נגרמה התאונה והנפגע יהיה זכאי לפיצויים כספיים בהתאם לפגיעה שנגרמה לו. גם במקרים אחרים עשויה לקום זכאות לנפגע ויש לבדוק כל מקרה עם עורך דין העוסק בתאונות דרכים ונזקי גוף.
במצבים שבהם קיימת ראשית ראיה לקיומה של נכות, יש צורך בהגשת תביעה ובקשה למינוי מומחה מטעם בית המשפט, אשר לאחר בדיקת הנפגע יעריך את נכותו הרפואית.
במסגרת התביעה לקבלת פיצויים עשויים להיקבע פיצויים, בין היתר, בגין הפסדי שכר ואובדן כושר השתכרות, הוצאות רפואיות, טיפולים רפואיים ופארארפואיים (כגון, פיזיותרפיה, הידרותרפיה וכו'), תרופות, הוצאות נסיעות והוצאות ניידות מוגברות, התאמת דיור, עזרת הזולת (הוצאות עבור מטפל או הוצאות עודפות בגין טיפול שהמשפחה מספקת) עזרה במשק הבית ועוד. בגין כאב וסבל (עוגמת נפש) ייפסק פיצוי בהתאם לאחוזי הנכות שייקבעו לנפגע ומספר ימי האשפוז.
במקרה של תאונת אופנוע עשויים להתקבל פיצויים שבין אלפי ש"ח (במצבים של פגיעה קלה מאוד שלא נותרה נכות רפואית) לעשרות ומאות אלפי ש"ח, במצבים שבהם נקבעה נכות רפואית קלה עד בינונית (לדוגמא במצבים של שבר בקרסול, שבר בכתף, שבר במרפק, פריצת דיסק עקב תאונת דרכים וכו') ועד למיליוני שח באותם מקרים שבהם נגרמה נכות רפואית קשה, כגון: פגיעות ראש, פגיעות קשות בעמוד השדרה עד כדי שיתוק, פגיעות רב מערכתיות במספר איברים) וכו'.
ככל שהנזק שנגרם חמור יותר, וככל שנגרמו הפסדים כספיים גדולים יותר, כך בהתאם גובה הפיצויים יהיה גבוה יותר, כשהדבר תלוי, בין היתר, בשיעור אחוזי הנכות שייקבעו לנפגע, הנכות התפקודית שנותרה לנפגע וההשפעה של הנכות על יכולת עבודתו, המגבלות כתוצאה מהתאונה והצרכים המיוחדים.
מה קורה כשמדובר בתאונת אופנוע בעבודה ?
חשוב לדעת שכל תאונה בעבודה ואף בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה מוגדרת גם כתאונת עבודה, כשהמשמעות היא שחוץ מהזכויות המגיעות לנפגע מחברת הביטוח שביטחה את האופנוע הנפגע עשוי להיות זכאי לתשלומים גם מביטוח לאומי.
לצורך כך יש להגיש לביטוח לאומי הודעה על פגיעה בעבודה ותשלום דמי פגיעה ובמידה וביטוח לאומי יכיר בפגיעה כפגיעה בעבודה עשוי הנפגע להיות זכאי להטבות שונות.
יש לזכור כי לא מקבלים כפל פיצוי כך שהכספים המתקבלים מביטוח לאומי מנוכים (מופחתים) מהכספים שישולמו בתביעה מול חברת הביטוח.
חשוב לדעת : יש חשיבות רבה לשאלה באיזה הליך מתחילים קודם, האם בתביעה לחברת הביטוח ובקשה למינוי מומחה או פנייה לביטוח לאומי בבקשה לקביעת דרגת נכות, מכיוון שאם פניתם תחילה לביטוח לאומי ונקבעה לכם נכות רפואית או שלא נקבעה נכות, קביעה זו תחייב, ככלל, גם בתביעה הנזיקית מול חברת הביטוח. לפיכך, מומלץ להתייעץ קודם עם עורך דין העוסק בתאונות דרכים ותאונות עבודה המייצג נפגעים גם בועדות של ביטוח לאומי.
למשרדנו ניסיון רב בתאונות אופנוע וייצוג נפגעים למימוש מלוא זכויותיהם, לרבות ייצוג בתביעות לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים כנגד כל חברות הביטוח וכן בהגשת תביעות מול ביטוח לאומי וייצוג בועדות הרפואיות בכל הערכאות.
להערכת סיכויי התביעה ושוויה ניתן לפנות לעו"ד אורי דלאל בטל': 0544-485312 או בדוא"ל: [email protected].
רוצים להמשיך ולקבע עידכונים בנושא תאונות דרכים, ביטוח לאומי ותאונות עבודה ? אתם מוזמנים לסמן "אהבתי" או "שתף" ולעקוב אחרינו דרך הפייסבוק: